17 November 2008

Coffee Swiss Roll

...Coffee Swiss Roll...


...Bahan2nya...
3 biji telur+
3 oz gula halus+
1/2 camca teh baking powder+
1 camca teh esen vanilla+
3 oz tepung gandum+
1/2 camca besar susu tepung+
1/2 camca besar ovallate+
4 oz mentega, dicairkan
1 camca kecil nescafe+
sedikit perwarna coklat
Coffee Cream

Cara2nya...
1-Campurkan semua bahan2 yg Bertanda + dalam mixing bowl, putar dengan kelajuan tinggi sehingga kembang .

2-Tuang mentega cair dan gaul rata.Cedok 3 camca besar adunan dan gaul dengan sedikit pewarna coklat.

3-Tuang adunan biasa dalam loyang swiss roll yang telah dialas kertas minyak. Ratakan.Sudu2kan adunan dan lorek2 untuk mendapat corak marble. Bakar dalam oven pada suhu 180C selama 20 minit. Sejukkan sepenuhnya sebelum disapu dengan coffee cream dan gulung kemas2...

p/s..Tang Gulung tu takmo nak kemas la..Cake tu lembut sangat kot..:)

No comments: