Bahan2nya
(20biji)
Untuk Inti
3Biji Ubi keledek/kentang
1 mangkuk kecil isi ayam
1 sudu besar rempah kari
3 biji bawang merah
3 ulas bawang putih
Garam dan gula secukup rasa
Untuk Pastry
300gm Tepung gandum
1 gesla air sejuk
1 sudu besar marjerin*
2 sudu besar minyak masak*
sedikit garam
*di panaskan
Cara2nya
Untuk inti
Tumis bawang merah bawang putih sehingga naik bau,masukan serbuk kari kacau sebentar,masukan sedikit air,bila bahan2 sudah naik minyak masukan ayam dan diikuti dengan ubi keledek/kentang,masukan garam dan gula,dan biarkan sehingga sedikit kering.
Untuk Pastry
Panaskan minyak masak dan marjerin, tuangkan diatas tepung, kacau bersama hingga sebati,masukan garam dan air,uli perlahan hingga menjadi adunan tidak melekat.
(20biji)
Untuk Inti
3Biji Ubi keledek/kentang
1 mangkuk kecil isi ayam
1 sudu besar rempah kari
3 biji bawang merah
3 ulas bawang putih
Garam dan gula secukup rasa
Untuk Pastry
300gm Tepung gandum
1 gesla air sejuk
1 sudu besar marjerin*
2 sudu besar minyak masak*
sedikit garam
*di panaskan
Cara2nya
Untuk inti
Tumis bawang merah bawang putih sehingga naik bau,masukan serbuk kari kacau sebentar,masukan sedikit air,bila bahan2 sudah naik minyak masukan ayam dan diikuti dengan ubi keledek/kentang,masukan garam dan gula,dan biarkan sehingga sedikit kering.
Untuk Pastry
Panaskan minyak masak dan marjerin, tuangkan diatas tepung, kacau bersama hingga sebati,masukan garam dan air,uli perlahan hingga menjadi adunan tidak melekat.
No comments:
Post a Comment