Bahan2nya
3 cawan tepung Atta
1/2 sudu teh garam
1 cawan air suam
3 sudu teh mentega atau minyak sapi
¼ cawan tepung gandum untuk mencanai
3 cawan tepung Atta
1/2 sudu teh garam
1 cawan air suam
3 sudu teh mentega atau minyak sapi
¼ cawan tepung gandum untuk mencanai
cara2nya
Satukan tepung Atta Garam dan Minyak sapi.masukan air sedikit demi sedikit
Uli adunan sehingga menjadi doh sedarhana lembut
Masukkan doh ke dalam Bekas dan tutup dengan kain lembab.
Rehatkan doh selama lebih kurang 10 minit atau lebih sebelum dicanai
Bulatkan lembut adunan kecil2
Jadikan satu bebola canai di atas tepung gandum
Masak chapati seperti memasak roti canai
dengan api sedarhana..tekan2 roti sehingga mengelembung ..balikan dan angkat
Satukan tepung Atta Garam dan Minyak sapi.masukan air sedikit demi sedikit
Uli adunan sehingga menjadi doh sedarhana lembut
Masukkan doh ke dalam Bekas dan tutup dengan kain lembab.
Rehatkan doh selama lebih kurang 10 minit atau lebih sebelum dicanai
Bulatkan lembut adunan kecil2
Jadikan satu bebola canai di atas tepung gandum
Masak chapati seperti memasak roti canai
dengan api sedarhana..tekan2 roti sehingga mengelembung ..balikan dan angkat
No comments:
Post a Comment